Boşanmalar İçin Terapötik Hikayeler ve Etkinlikler Seti “Terapötik hikâyeler, etkinlikler, öneriler ve söyleşi programı” Danışman: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Teslimat ve İade Koşulları
- Tavsiye Et
-
ÖZELLİKLERAdıBoşanmalar İçin Terapötik Öyküler Seti "Boşanma konulu terapötik hikâyeler, etkinlik, öneri ve söyleşi programı seti"Set Danışmanı:Klinik Psikolog Talha TolunalpÜrün İsimleri*Annem ve Babam Ayrılıyor “Ahmet Aydın, Uzman Psikolojik Danışman” *Çiko’nun Ailesinde Neler Oluyor? “Merve Dilara Erbaş, Çocuk Gelişimci” *İki Farklı Mağara “Seval Gözeten Durmuş, Uzm. Psk. Dnş” *Minik Sincabın İki Evi “Burcu Laçin Başkaya, Psikolog” *Rakun’un İki Yuvası “Feyza Karayazı, Uzman Psikolog”TürüTerapötik Çocuk Hikâyesi ve Terapötik EtkinliklerİçerikTerapötik Hikâye Kitabı + Terapötik Etkinlikler + Uzman, Eğitimci ve Ebeveynlere Öneriler + Söyleşi programlarıKitap Ebatları24×22 5 KitapKapak BaskıAmerikan Cilt- Kulakçıklı- 4 Renkİç Baskı01. Hamur- 4 Renk ve resimliDiliTürkçeOrijinal DiliTürkçeISBN5 Farklı ISBNBoşanmalar İçin Terapötik Hikâyeler Seti
"Boşanmalar konulu terapötik hikâyeler, etkinlikler, öneriler ve söyleşi programı"
Set Danışmanı: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Çocukların boşanma süreçlerini daha olumlu ve sağlıklı bir şekilde deneyimlemelerine imkân tanıyan kapsamlı terapötik bir settir. Set içerisinde terapötik hikâyeler, etkinlikler, öneriler ve söyleşi programları bulunmaktadır.
Terapötik Hikâyeler ve Etkinlikler Seti’nde Bulunan Yayınlar ve Yazarlar:
* Annem ve Babam Ayrılıyor “Uzman Psikolojik Danışman, Ahmet Aydın”
* Çiko’nun Ailesinde Neler Oluyor? “Çocuk Gelişimci, Merve Dilara Erbaş”
* İki Farklı Mağaran “Uzman Psikolojik Danışman, Seval Gözeten Durmuş”
* Minik Sincabın İki Evi “Psikolog, Burcu Laçin Başkaya”
* Rakun’un İki Yuvası “Uzman Psikolog, Feyza Karayazı”
Yeni İnsan Akademi tarafından Terapötik Hikâye Yazarlık Atölyesi’nde eğitim alan ve mezun olan uzmanlardan oluşmaktadır. Eğitimler ve yayınların pedagojik onayları; terapötik hikâyeler konusunda ülkemizin önde gelen uzmanlarından Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan ve Klinik Psikolog Talha Tolunalp tarafından yapılmıştır.
Terapötik Hikâyeler:
Setin içerisinde yer alan uzmanların kaleme aldığı terapötik hikayeler, çocuklara duygusal destek sağlayarak ameliyat korkularını azaltmalarına yardımcı oluyor. Her hikâye, farklı bir açıdan konuyu ele alıyor.
Terapötik Etkinlikler:
Etkileşimli terapötik etkinlikler, çocuklara duygusal becerilerini güçlendirme ve baş etme becerileri konusunda pratik yapma fırsatı sunuyor.
Terapötik Öneriler:
Terapötik hikâyeler arkasında bulunan öneriler bölümünde uzmanlara, sağlık personellerine, eğitimcilere ve ebeveynlere kullanım hakkında terapötik bilgiler bulunuyor.
Terapötik Söyleşiler:
Söyleşi, ebeveynlere ve çocuklara deneyimleri paylaşma ve birbirlerinden destek alma şansı veriyor.
Set Danışmanı:
Set danışmanlığını Klinik Psikolog Talha Tolunalp yapmıştır.
Terapötik hikâyelere ait detaylar alt bölümlerde verilmiştir.
1.ÜRÜNAnnem ve Babam Ayrılıyor- “Boşanma” Terapötik hikâye ve etkinlikler,
- Ahmet Aydın, Uzman Psikolojik Danışman
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazar: Ahmet Aydın, Uzman Psikolojik Danışman
- Katkıda Bulunanlar: Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan
- Pedagojik Okuma: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Annem ile Babam Ayrılıyor“Boşanma” Terapötik hikâye ve terapötik etkinliklerYazar:Uzman Psikolojik Danışman Ahmet AydınKüçük koala üzgün sesiyle:
“Peki, seni bir daha görebilecek miyim?” diye sormuş.
Annesi ellerini yeniden tutmuş. “Babanı görebilmen ve onunla oynaman için özel zamanların olacak.” demiş.
Babası sarılmış, kocaman öpmüş:
“Sen çok iyi bir çocuksun. Biz, seninleyken çok mutluyuz. Senden hiç ayrılmayacağız.” demiş.
3.ÜRÜN
Çiko’nun Ailesinde Neler Oluyor?- "Boşanma konulu terapötik hikâye ve etkinlikler"
- Merve Dilara Erbaş, Çocuk Gelişimci
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazar:Çocuk Gelişimci Merve Dilara Erbaş
- Katkıda Bulunanlar: Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan
- Pedagojik Okuma: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Çiko’nun Ailesinde Neler Oluyor?“Boşanma konulu terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler”Yazar: Çocuk Gelişimci Merve Dilara ErbaşAnnesi söze başlamış; ‘’Bizim güzel Çiko’muz seni, annen ve baban olarak çok sevdiğimizi biliyorsun değil mi?’’ demiş.
Çiko, hemen söze atlamış; ‘’Tabiki de biliyorum anneciğim bende sizi çok seviyorum.’’ demiş.
Babası devam etmiş; ‘’Birlikte çok güzel zamanlar geçirdik ve hala da geçirmeye devam edeceğiz. Ama annenle biz bir karar verdik, artık ayrı evlerde yaşayacağız.’’
Çiko çok şaşırmış. Artık birlikte yaşamayacaklarmış. Bu nasıl olacakmış? Aklına bunun gibi bir sürü soru gelmiş.
4.ÜRÜNİki Farklı Mağara- "Boşanma konulu terapötik hikâye ve etkinlikler"
- Seval Gözeten Durmuş, Uzm. Psk. Dnş.
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazar:Uzm. Psk. Dnş. Seval Gözeten Durmuş
- Katkıda Bulunanlar: Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan
- Pedagojik Okuma: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
İki Farklı Mağara“Boşanma konulu terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler”Yazar:Seval Gözeten Durmuş, Uzm. Psk. Dnş.Annesi söze başlamış:
-“Dodicim biz babanla sürekli tartışıyoruz. Bu durum ikimizi de üzüyor. Bu nedenle ayrılmaya karar verdik. Artık babanla aynı mağarada yaşamayacağız. Baban farklı bir mağaraya taşınacak.” demiş.
Dodi bunu duyunca endişelenmiş
- Peki ben nerede kalacağım? demiş.
5.ÜRÜNMinik Sincabın İki Evi- "Boşanma konulu terapötik hikâye ve etkinlikler"
- Burcu Laçin Başkaya, Psikolog
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazar:Psikolog Burcu Laçin Başkaya
- Katkıda Bulunanlar: Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan
- Pedagojik Okuma: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Minik Sincabın İki Evi“Boşanma konulu terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler”Yazar:Psikolog Burcu Laçin BaşkayaMinik Sincap üzülmüş.
- ‘Babacığım ama ben seni çok özlerim.’ demiş. Babası ‘sen bizim biricik yavrumuzsun. Özleyince birbirimizi görüp, konuşabileceğiz.’ demiş.
Annesi,
- ‘Biz seni çok seviyoruz. Sevmeye de devam edeceğiz. Bazen büyükler anlaşamaz ve ayrılırlar. Küçüklerle bir ilgisi olmaz.’ demiş. Kocaman sarılmışlar.
6.ÜRÜNRakun’un İki Yuvası- "Boşanma konulu terapötik hikâye ve etkinlikler"
- Feyza Karayazı, Uzman Psikolog
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazar:Uzman Psikolog Feyza Karayazı
- Katkıda Bulunanlar: Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan
- Pedagojik Okuma: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Rakun’un İki Yuvası“Boşanma konulu terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler”Yazar:Uzman Psikolog Feyza KarayazıYavru Rakun bunu duyunca çok üzülmüş.
- ‘Peki ben nerede kalacağım?’ demiş. Anne Rakun hemen ona sarılmış ve:
- ‘Baban yeni bir kulübeye taşınacak. Bazı günler onunla birlikte kalacaksın. Bazı günler de burada benimle kalacaksın. İkimiz de seni sevmeye devam edeceğiz.’ demiş.
Baba Rakun yeni kulübesinde, yavrusuna yeni bir oda hazırlayacağını söylemiş. Yavru Rakun bunu duyunca heyecanlanmış. Babasını görebileceğini, onunla oyunlar oynamaya devam edeceğini anlamış. Üzüntüsü biraz geçmiş.
Kimler Okuyabilir?Gelişim durumuna göre 4 ve üzeri yaşlara okunması için tavsiye edilir. Uzmanlara, eğitimcilere ve ebeveynlere katkı sağlayacaktır.
Terapötik Hikâyeleri Nasıl Okumalısınız?Terapötik hikâyeyi çocuklara okumadan önce, kitabın son bölümündeki uzman, eğitimci ve ebeveynlere önerilerle birlikte, terapötik etkinlikler bölümünü de okumanızı öneriyoruz.
Terapötik öykülerde hiçbir zaman gerçek konudan, örneğin depremden bahsedilmez. Gerçek konuya benzer bir metafor seçilir. Böylece korkutucu olay ile çocuk arasına biraz mesafe konulmuş olur. Bu mesafe çocuğa güven sağlar ve onun korkma, tedirgin olma ihtimalini azaltır.
Terapötik hikâyeleri okumadan önce kimin için yazıldığını inceleyiniz. Terapötik hikâyeleri herkese değil, ihtiyacı olan çocuklara okunmalıdır.
Terapötik hikâyeler 4 yaş üstü çocuklar içindir. Çocuğun algısı açıksa ve kitap okuma kültürü varsa, 3 yaş çocuklarına da okuma yapılabilir.
Ebeveynlerin terapötik hikâyeleri uyku öncesinde okumasını öneriyoruz.
Terapötik hikâyeleri okunduktan sonra gerçek yaşam ile ilişkilendirilmez. Terapötik hikâyeden ders çıkarılmaz ve nasihat de verilmez. Terapötik hikâyeden sonra varsa çocuğun hikâyeye yönelik yorumları dinlenebilir.
Terapötik hikâyelerden sonra çocuğa soru sorulmaz. Fakat çocuk soru sorarsa, bunlar basitçe cevaplandırılabilir.
Ebeveynler her gece sadece bir terapötik hikâyeleri okumalıdır. Sonra ihtiyaç duyulan diğer terapötik hikâyeye geçmek daha doğrudur. Terapötik hikâyeleri peş peşe aynı gün okumak doğru değildir.
Çocuk sevdiği ve istediği terapötik hikâyeler her gece okunabilir.
Eğitimciler ve uzmanlar, terapötik hikâyeyi okuduktan sonra çocuktan terapötik hikâye ile ilgili bir resim çizmesini isteyebilirler. Bu sayede çocuk terapötik hikâyeyi daha çok işlemler. İsteyen çocuklara aynı terapötik hikâyeyi farklı günlerde tekrar okunabilir.
Yönerge: Klinik Psikolog Mehmet Teber
Terapötik Hikâye Söyleşi Programlarını Nasıl İzleyebilirsiniz?Boşanmalar için “Klinik Psikolog Talha Tolunalp Moderatörlüğünde terapötik söyleşi programı yapılmıştır. Yayınevinden talep eden okurların e-posta adreslerine gönderilmektedir.