Ameliyatlar İçin Terapötik Hikaye ve Etkinlikler Seti (Danışman: Kln. Psk. Talha Tolunalp)
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Teslimat ve İade Koşulları
- Ödeme Seçenekleri
- Tavsiye Et
-
ÖZELLİKLERAdıAmeliyatlar İçin Terapötik Öyküler Seti "Ameliyat olma konulu terapötik hikâye, etkinlik ve öneriler seti"Ürün İsimleri*Tamire Giden Minik Araba, Rüzgâr “Talha Tolunalp, Klinik Psikolog” *Özgür Ameliyat Oluyor “Behlül Faruk Gezer, Psikolojik Danışman” *Minik Kaplumbağa Ameliyat Oluyor “Gaye Karadağlı Batur, Öğretmen”TürüTerapötik Çocuk Hikâyesi ve Terapötik EtkinliklerİçerikTerapötik Hikâye Kitabı + Terapötik Etkinlikler + Uzman, Eğitimci ve Ebeveynlere Öneriler + Söyleşi programlarıMateryal DanışmanıÇağla Tuğba Selveroğlu, Klinik PsikologKatkıda BulunanlarTalha Tolunalp, Klinik PsikologKitap Ebatları24×22 3 KitapKapak BaskıAmerikan Cilt- Kulakçıklı- 4 Renkİç Baskı01. Hamur- 4 Renk ve resimliDiliTürkçeOrijinal DiliTürkçeISBN3 farklı ISBNAmeliyatlar İçin Terapötik Hikâyeler Seti
"Ameliyat olma konulu terapötik hikâyeler, etkinlikler, öneriler ve söyleşi programı"
Yazar: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Çocukların ameliyat süreçlerini daha olumlu ve sağlıklı bir şekilde deneyimlemelerine imkân tanıyan kapsamlı bir terapötik bir settir.
Setin içerisinde yer alan uzmanların kaleme aldığı terapötik hikayeler, çocuklara duygusal destek sağlayarak ameliyat korkularını azaltmalarına yardımcı oluyor. Her hikâye, farklı bir açıdan konuyu ele alıyor.
Etkileşimli terapi etkinlikleri ve öneriler, çocuklara duygusal becerilerini güçlendirme ve stresle baş etme konusunda pratik yapma fırsatı sunuyor.
Terapötik hikâyeler arkasında bulunan öneriler bölümünde uzmanlara, sağlık personeline, eğitimcilere ve ebeveynlere kullanım hakkında bilgiler bulunuyor.
Söyleşi, ebeveynlere ve çocuklara deneyimleri paylaşma ve birbirlerinden destek alma şansı veriyor. Terapötik boyama etkinliği ise duygusal ifadeyi artırarak çocukların iyilik hallerini destekler.
Set danışmanlığını Klinik Psikolog Talha Tolunalp yapmıştır.
1.ÜRÜNTamire Giden Minik Araba, Rüzgâr- "Ameliyat olma konulu terapötik hikâye ve etkinlikler"
- Klinik PsikologTalha Tolunalp
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazar: Talha Tolunalp, Klinik Psikolog
- Katkıda Bulunanlar: Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan
- Pedagojik Okuma: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Tamire Giden Minik Araba, Rüzgâr“Ameliyat olma konulu terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler”Yazar: Klinik Psikolog Talha TolunalpBir gün yine gezerken Rüzgar’ın motorundan sesler gelmiş. Sonra Rüzgâr bir sıcaklık hissetmiş çünkü motoru çok ısınmış.
Biraz durup dinlenmiş ama bu sefer bir türlü iyileşememiş. Böyle olunca da çok üzülmüş.
- ‘Benim motorum neden hep bozuluyor?’ diye düşünmüş. Bunun üzerine sahipleri açıklamış;
- ‘Her araba bazen bozulur ama tamirciye gidince düzelir. Bu yüzden biz de tamirciye gitmeliyiz.’
Rüzgâr bunu duyunca biraz korkmuş çünkü orada ne olacağını bilmiyormuş.
2.ÜRÜNÖzgür Ameliyat Oluyor- "Ameliyat konulu terapötik hikâye ve etkinlikler"
- Yazar: Psikolojik Danışman, Behlül Faruk Gezer
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazar:Psikolojik Danışman Behlül Faruk Gezer
- Katkıda Bulunanlar: Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan
- Pedagojik Okuma: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Özgür Ameliyat Oluyor“Ameliyat konulu terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler”Yazar: Behlül Faruk Gezer, Psikolojik DanışmanÖzgür bademciklerin ne olduğunu bilmediğinden birazcık korkmuş. Fakat doktor bunu açıklayınca korkusu geçmiş.
Doktor,
- “Bademcikler, boğazımızda bulunan iki küçük toptur. Ve bizi hastalıklardan korurlar. Mikroplar ağzımızdan girince bu toplar şişerek bizi hastalıklardan korur. Ama bazen bu toplar, yani bademciklerimiz de yorulabilirler. Onlar yorulunca da bizler hem çok kolay hem de çok sık hasta oluruz. Böyle olduğunda doktorlar bademciklerimizi temizlerler. Sonra da hemen iyileşiriz.” demiş.
3.ÜRÜNMinik Kaplumbağa Ameliyat Oluyor- "Ameliyat konulu terapötik hikâye ve etkinlikler"
- Yazar: Gaye Karadağlı Batur, Öğretmen
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazar: Gaye Karadağlı Batur, Öğretmen
- Katkıda Bulunanlar: Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan
- Pedagojik Okuma: Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Minik Kaplumbağa Ameliyat Oluyor“Ameliyat konulu terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler”Yazar: Gaye Karadağlı Batur, ÖğretmenDoktor amcası muayeneden sonra,
-‘‘Bademciklerin şişmiş ve güçsüz kalmış’’ demiş.
Kapkap merak etmiş, bademcik de neymiş?
-‘‘Bademcikler vücudumuzun kapısı gibidir. Kapı sağlam olmazsa hastalıklar kolayca içeri girebilir. Şimdilik sana şurup vereceğim. Sonra ailenle beni ziyarete geldiğinde bademciklerini temizleyelim’’ demiş.
Kapkap biraz endişelenmiş. Anne ve babası sevgiyle sarılıp öpünce endişesi biraz azalmış.
Kimler Okuyabilir?Gelişim durumuna göre 4 ve üzeri yaşlara okunması için tavsiye edilir. Uzmanlara, eğitimcilere ve ebeveynlere katkı sağlayacaktır.
Terapötik Hikâyeleri Nasıl Okumalısınız?Terapötik hikâyeyi çocuklara okumadan önce, kitabın son bölümündeki uzman, eğitimci ve ebeveynlere önerilerle birlikte, terapötik etkinlikler bölümünü de okumanızı öneriyoruz.
Terapötik öykülerde hiçbir zaman gerçek konudan, örneğin depremden bahsedilmez. Gerçek konuya benzer bir metafor seçilir. Böylece korkutucu olay ile çocuk arasına biraz mesafe konulmuş olur. Bu mesafe çocuğa güven sağlar ve onun korkma, tedirgin olma ihtimalini azaltır.
Terapötik hikâyeleri okumadan önce kimin için yazıldığını inceleyiniz. Terapötik hikâyeleri herkese değil, ihtiyacı olan çocuklara okunmalıdır.
Terapötik hikâyeler 4 yaş üstü çocuklar içindir. Çocuğun algısı açıksa ve kitap okuma kültürü varsa, 3 yaş çocuklarına da okuma yapılabilir.
Ebeveynlerin terapötik hikâyeleri uyku öncesinde okumasını öneriyoruz.
Terapötik hikâyeleri okunduktan sonra gerçek yaşam ile ilişkilendirilmez. Terapötik hikâyeden ders çıkarılmaz ve nasihat de verilmez. Terapötik hikâyeden sonra varsa çocuğun hikâyeye yönelik yorumları dinlenebilir.
Terapötik hikâyelerden sonra çocuğa soru sorulmaz. Fakat çocuk soru sorarsa, bunlar basitçe cevaplandırılabilir.
Ebeveynler her gece sadece bir terapötik hikâyeleri okumalıdır. Sonra ihtiyaç duyulan diğer terapötik hikâyeye geçmek daha doğrudur. Terapötik hikâyeleri peş peşe aynı gün okumak doğru değildir.
Çocuk sevdiği ve istediği terapötik hikâyeler her gece okunabilir.
Eğitimciler ve uzmanlar, terapötik hikâyeyi okuduktan sonra çocuktan terapötik hikâye ile ilgili bir resim çizmesini isteyebilirler. Bu sayede çocuk terapötik hikâyeyi daha çok işlemler. İsteyen çocuklara aynı terapötik hikâyeyi farklı günlerde tekrar okunabilir.
Yönerge: Klinik Psikolog Mehmet Teber
Terapötik Hikâye Söyleşi Programlarını Nasıl İzleyebilirsiniz?Ameliyatlar için “Klinik Psikolog Talha Tolunalp Moderatörlüğünde terapötik söyleşi programı yapılmıştır. Yayınevinden talep eden okurların e-posta adreslerine gönderilmektedir.