SCHAEFER Oyun Terapi Kitapları Seti, 4 Kitaplık set "Kitap söyleşisi hediyeli"
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Teslimat ve İade Koşulları
- Ödeme Seçenekleri
- Tavsiye Et
-
ÖZELLİKLERTürüPsikoloji ve Terapi KitaplarıEbat16,5×23,5Sayfa(320 Sayfa) + (420 x 2 Sayfa) + (320 Sayfa)Kapak BaskıAmerikan Cilt- Kulakçıklı- 4 Renkİç Baskı1. HamurDiliTürkçeOrijinal Diliİngilizce'den çevrilmiştirISBN(9786057486431) + (9786057486493 + 9786057486479) + (9786057486462)SCHAEFER- OYUN TERAPİ KİTAPLARI SETİ (4 Kitap + Kitap Söyleşi Programları)
01. KİTAPERGENLER İLE OYUN TERAPİSİ- Oyun aracılığıyla ergenlerin dünyalarına girin, iş birliği yapın ve onları keşfedin!
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazarlar: Dr. Charles E. Schaefer & Oretta Gallo-Lopez
- Çeviri Editörleri: Prof. Dr. Mustafa Baloğlu & Prof. Dr. Şahin Kesici
- Çevirmenler: Prof. Dr. Zeliha Traş
ERGENLER İLE OYUN TERAPİSİ HAKKINDAErgenler genellikle dirençli, düşmanca, karamsar ve zordur! Ancak aynı zamanda büyüleyici, yaratıcı, spontan ve tutkulu da olabilirler. Oyun aracılığıyla dünyalarına girin, iş birliği yapın ve onları keşfedin!
Ruh sağlığı uzmanları bu görüntüyü nasıl aşar? Ergenlerle Oyun Terapisi, özellikle ergenlere yönelik olarak tasarlanmış oyun terapisi yaklaşımlarının eksiksiz bir yelpazesini sunan ilk kitaptır. Alanında uzman kişiler tarafından yazılan bölümler, okuyuculara ergenlerin dünyasına giriş imkânı sunarak nasıl bağlantı ve birliktelik kurulacağını gösteriyor.
“Claire Milgrom, Theresa Kestly, Evangeline Munns, Christopher J. Brown, Johanna Krout Tabin, Virginia Ryan, Kate Wilson, Scott Riviere, Andrew Taylor, Steven C. Abell, Dorothy Breen, Neil Kabin, Thomas M. Nelson, Lisa Rogers Halpickett, Karen Snyder Badau, Giselle B. Esquıvel, Berthold Berg” bölümler yazarak kitabın hazırlanmasına katkıda bulunmuşlardır.
—
Ergenler ile Oyun Terapisi, “Yenikapı- Psikoloji ve Terapi Yayınları” tarafından hazırlanarak okurlara sunulmuştur.
ERGENLER İLE OYUN TERAPİSİ NE SUNAR?Ergenler ile Oyun Terapisi’nin ilişki odaklı yaklaşımı, özellikle ilişkilerinde sıkıntı yaşayan aile bireylerinin birbirleri ile yeniden bağ kurabilmeleri ve birbirleri ile tam anlamıyla ilgilenebilmelerine yardımcı olabilmek için tasarlanmıştır.
02. KİTAPÇocuk Oyununun Terapötik Kullanımı- 2 Kitap (Kitap Söyleşi Programı)- Bu ikili kitap setinde; çocuk oyununun terapötik oyun terapisi konulu iki kitap ve kitap söyleşi programı bulunmaktadır. Ülkemizde ilk defa yapılan ve tekrarı olmayan kitap söyleşi programı, sipariş onayından sonra e-posta adreslerine gönderilmektedir.
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazarlar: Dr. Charles E. Schaefer
- Çeviri Editörleri: Prof. Dr. Mustafa Baloğlu & Prof. Dr. Şahin Kesici
- Çevirmenler: Prof. Dr. Zeliha Traş
İÇİNDEKİLER4 ana bölümde 262 uzmanın hazırladığı içindekiler bölümünü, kitapların tek olarak tanıtılan kısmında bulabilirsiniz.
ÇOCUK OYUNUN TERAPÖTİK KULLANIMI NE SUNAR?Oyunun Terapötik Güçleri oyunun doğasını, amaçları ve değerlerini ve terapi seanslarının çocukların davranışlarını düzeltmek için nasıl kullanılabileceğini keşfeden klinisyenler tarafından yazılmış 15 bölümden oluşan düşündürücü bir kitap. Güzel yazılmış ve zevkli olmasının yanı sıra kitap, oyun terapisi hakkında güzel fikirler için bir depo gibi ve hem öğrenci hem de öğretmenlerle beraber genel psikologlar için de faydalı. Kitapta bin kitap ve basılmış makale referansı da var. Salvatore Russo
03. KİTAPBİLİŞSEL DAVRANIŞCI OYUN TERAPİSİ (Kitap Söyleşi Programı)- Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisini hazırlayan ve çocuklara ilk uygulayıcısı olan Dr. Susan M. Knell’dan, çok önemli bir kaynak okurlarla buluşuyor.
YAZAR / ÇEVİRMENLER- Yazarlar: Dr. Susan M. Knell, Ph.D.
- Çeviri Editörleri: Prof. Dr. Mustafa Baloğlu & Prof. Dr. Şahin Kesici
- Çevirmenler: Prof. Dr. Zeliha Traş
BİLİŞSEL DAVRANIŞCI OYUN TERAPİSİ HAKKINDABilişsel Davranışçı Oyun Terapisi (BDOT) oyun terapisi paradigması içinde bilişsel ve davranışçı müdahaleleri birleştirmektedir. Bilişsel-davranışçı ilkelere dayanan teorik bir çerçeve sağlamaktadır ve bunları gelişimsel olarak hassas bir yolla bütünleştirmektedir. Böylece, sözlü ve sözlü olmayan yaklaşımların yanında oyun, problemlerin çözümünde kullanılmaktadır.
Bilişsel-davranışçı terapiler, bilişlerin insanların nasıl hissettiği ve davrandığını belirlediği ve hatalı bilişlerin psikolojik rahatsızlıklara yol açtığı temel varsayımına dayanmaktadır. Bilişsel-davranışçı terapiler uyumsuz düşünceleri belirlemeye, düşüncelerin arkasındaki çıkarımları anlamaya ve sağlıklı bilişsel işleyişe engel olan mantıksız fikirleri düzeltmeye odaklanmaktadır. Okul öncesi ve okul dönemindeki çocuklarının düşünce sistemlerindeki çarpıtmaları anlamak ve düzeltmek için çok küçük oldukları yaygın olarak kabul görmektedir.
BİLİŞSEL DAVRANIŞCI OYUN TERAPİSİ NE SUNAR?BDOT, çocuğun sorunlarının direk konuşulmasından kaçınılan yönlendirmesiz oyun terapisinden farklılaşmaktadır. Belirli bir problem çözme yaklaşımı kullanılmakta ve bu çocukların daha uyumsal düşünce ve davranışlar geliştirmesine yardımcı olmaktadır.
-
825,00 TL
-
2.585,00 TL