Dalı Kesilen Meyve Ağacı "Sünnet olmak" Terapötik hikâye ve etkinlikler (Kln. Psk. Gökçe Gül)
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Teslimat ve İade Koşulları
- Ödeme Seçenekleri
- Tavsiye Et
-
ÖZELLİKLERAdı
Dalı Kesilen Meyve Ağacı "Sünnet Olma” Terapötik hikâye ve etkinlikler + Terapötik söyleşi programı hediyeli
YazarGökçe Gül, Klinik Psikolog
Yayın DanışmanıTalha Tolunalp, Klinik PsikologKatkıda BulunanlarMehmet Teber, Dr. - Elif Konar Özkan, Çoc. Gel. Uzm. Öğr. Gör.ÇizerFatma DemiroğluSöyleşi ProgramıModeratör: Talha Tolunalp, Klinik Psikolog
Söyleşi İzlemeKitapla birlikte verilen “Söyleşi, Atölye, Eğitim Bilgi Formu” içeriğinde bildirilen bilgileri iletmeniz akabinde söyleşi programı adresinize dijital olarak iletilecektir.TürüTerapötik Çocuk Hikâyesi, Terapötik Etkinlik ve Terapötik Söyleşi ProgramıİçerikTerapötik Hikâye Kitabı + Terapötik Etkinlikler + Uzman, Eğitimci ve Ebeveynlere Öneriler + Söyleşi ProgramıYaş Grubu3+ YaşKitap Ebat24×22Sayfa Sayısı32+ KapakKapak BaskıAmerikan Cilt- Kulakçıklı- 4 Renk
İç Baskı01. Hamur- 4 Renk ve Özel ÇizimliOrijinal DiliTürkçeBasım DiliTürkçeISBN9786057251442Dalı Kesilen Meyve Ağacı
“Sünnet olma konulu terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler”
Gökçe Gül, Klinik Psikolog
Sünnet Olma Süreci, Çocuklar ve Terapötik Hikâyeler Hakkında
Sünnet olma süreci, özellikle küçük yaşlardaki çocuklar için bazı zorlukları meydana getirir. Çocuklar, sünnetin ne olduğunu, neden yapıldığını ve sonrasında neler olacağını merak edebilirler. Bu gibi sorular çocuklar için kafa karıştırıcıdır. Kafa karışıklığı ise çocuklarda kaygının artmasına, korkuların oluşmasına ve davranış problemlerinin meydana gelmesine yol açabilir.
Sünnet konulu terapötik hikayeler, tam olarak bu noktada devreye girer. Çocukların, sünnet olma sürecini yaşarken yalnız olmadıklarını anlamalarına ve korkularına çözüm bulmalarına yardımcı olur. Bu hikayeler, çocukların süreci daha iyi anlamalarını sağlar, böylece kaygılarını hafifletir ve onları sürece daha olumlu bir şekilde hazırlar.
Ebeveynler, eğitimciler ve sağlık uzmanları için de önemli bir rehber işlevi görerek, çocukların bu süreci daha rahat ve güvenli bir şekilde geçirmelerine yardımcı olur.
Yayın ve Söyleşi Programı Hakkında
Dalı Kesilen Meyve Ağacı isimli terapötik hikâye konuyu insan ve bitki karakterleri üzerinden anlatılmıştır. Sünnet olma sürecinin çocuğa aktarılmasına odaklanılmıştır.
Bir gün yaşadıkları yere bahçıvanı gelmiş. O da ne?
Bahçıvan bazı minik ağaçların dallarını kesiyormuş. Meyve ağacının da bir dalını kesmesi gerekiyormuş.Meyve ağacının kafası çok karışmış. Bahçıvanın bunu neden yaptığını hiç anlamamış.
Bahçıvan onları her zaman güzelce suluyormuş ve otları temizliyormuş.Şimdi dalları niye kesiyor diye ağlamış.
- “Yok ben kestirmem.” demiş meyve ağacı.
Bahçıvan meyve ağacının yanına oturmuş.
- “Korktuğunu biliyorum meyve ağacı.” demiş.
Meyve ağacı biraz ağlamış.
- “İstemiyorum ki dalımın kesilmesini. Canım yanar diye de korkuyorum” demiş.Bu terapötik hikâye çocuğun, sünnet olma ile alakalı aklına gelebilecek soru işaretlerine cevap bulmasını sağlamak amacıyla metaforik olarak yazılmıştır. Metafor kelimesi mecaz anlamına gelmektedir. Bir şeyi başka benzerliği olan başka bir şeye benzetilmesidir. Bu hikayede sünnet konusu dalı kesilen bir meyve ağacına benzetilerek işlenmiştir.
Kitap süreçte olan anne babalara, onlara rehberlik eden uzmanlara da fayda sağlayacak bir kaynak olarak hazırlanmıştır. İçinde çocuğun en yüksek faydasını sağlamak amacıyla terapötik olarak hazırlanmış hikâye, uzmana, eğitimciye ve ebeveyne konu hakkında öneriler, etkinlikler ve konuya özel söyleşi programı yer almaktadır.
Söyleşi programı Klinik Psikolog Talha Tolunalp moderatörlüğünde yapılmıştır. Programda yazarla kitap konusu, kitap içeriği, kullanım önerileri, dikkat edilecek konular ve terapötik etkinlikler ele alınıyor.
Dr. Mehmet Teber koordinatörlüğünde ülkemizde ve Avrupa’da ilk defa yapılan YİA Terapötik Hikaye Yazarlık Atölyesinden mezun olan Klinik Psikolog Gökçe Gül tarafından hazırlanan terapötik hikâyenin danışmanlığını Klinik Psikolog Talha Tolunalp yapmıştır.
Nasıl Okumalıyız?Terapötik hikâyeyi çocuklara okumadan önce, kitabın son bölümündeki uzman, eğitimci ve ebeveynlere önerilerle birlikte, terapötik etkinlikler bölümünü dikkatli bir şekilde okumanızı öneriyoruz.
Gelişim durumuna göre 3 yaş ve üzeri yaşlara okunması için tavsiye edilir. Uzmanlara, eğitimcilere ve ebeveynlere katkı sağlayacaktır.
Katkıda BulunanlarAtölye Eğitmenleri: Mehmet Teber “Klinik Psikolog- Elif Konar “Editör, Öğr. Üyesi”
Yayın Danışmanı ve Moderatör: Talha Tolunalp, Klinik Psikolog
Terapötik Hikâye Söyleşi ProgramıBoşanmayı öğrenme, boşanma süreci ve boşanma sonrası süreç söyleşi programında anlatılmıştır. Daha çok boşanma sonrası sürece odaklanılmıştır.
Moderatörlüğünü Klinik Psikolog Talha Tolunalp’in yaptığı programın süresi ortalama 20 dakikadır. Terapötik hikâye ve terapötik etkinlikler içeren terapötik hikâye kitabını alarak, söyleşi programını ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.
Kitapla birlikte verilen “Söyleşi, Atölye, Eğitim Bilgi Formu” içeriğinde bildirilen bilgileri iletmeniz akabinde söyleşi programı adresinize dijital olarak iletilecektir.
TOGEP Terapötik Hikâye KitaplığıYeni Aile Yayınları, Türkiye’nin en geniş terapötik ve metaforik hikâye kitaplığına sahip bir yayınevidir.